Transform: een tafel die van gedaante verwisseld

Transform: een tafel die van gedaante verwisseld
Soms kom je van die concepten tegen waarvan je nog niet zeker weet waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Maar tegelijkertijd is het heel gaaf om te zien.

Zo ook deze tafel dat ontworpen is door een aantal ontwerpers van het MIT. De tafel is natuurlijk maar een ding in ons huis die in al die jaren maar weinig is veranderd. MIT wil daar met de Transform verandering in brengen. Ze weten alleen zelf nog niet waarvoor de techniek in de toekomst kan worden gebruikt.

De tafel wordt computergestuurd en kan voorgeprogrammeerde patronen laten zien. Maar het meest interessante is dat het ook reageert op de kinetische energie van mensen die in de buurt zijn. Zo kan je met een simpele beweging van je armen de tafel doen veranderen.

Volgens de ontwerpers hebben ze de tafel zo ontworpen dat hij de bewegingen van het zand, water en wind imiteert. We zullen deze tafel dan ook niet snel bij de lokale Ikea gaan vinden, maar het bied wel een blik in de toekomst waarin we onze meubels ter plekke kunnen aanpassen aan onze smaak.

[gv data=”NYW763HaLQE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *