Trap je eigen fles water bij elkaar met de Fontus

Fontus laat je fietsen voor je eigen drinkwater
Houd jij van lange fietstochten, maar wil je niet om de haverklap stoppen om je bidon bij te vullen? Check dan deze uitvinding van Kristof Retezar.

Tijdens een lange fietstocht is het natuurlijk van belang dat je genoeg water drinkt. Een bidon is zo leeg en wanneer je net een lekker tempo te pakken hebt, is het vaak vervelend om te moeten stoppen om ‘m ergens bij te moeten vullen. Kristof Retezar komt daarom met de Fontus. Deze fles hang je in een speciaal kastje aan je fiets en zorgt ervoor dat je niet meer hoeft af te stappen voor een beetje water.

Je vult de fles namelijk tijdens het fietsen. Het kastje, waar de fles uitsteekt, haalt vocht uit de lucht, om het vervolgens om te zetten tot schoon drinkwater. Dit alles is te danken aan twee Peltier-elementen, die niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Via een zonnecel bovenop de Fontus ontvangen de elementen energie en wanneer je stevig door trapt komt er koele lucht binnen. Zo zou je dus binnen uur ongeveer een halve liter water bij elkaar kunnen trappen.

Fontus laat je fietsen voor je eigen drinkwater

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *