Trijntje Oosterhuis doneert alsnog 2 ton

Trijntje Oosterhuis doneert alsnog 2 ton
Ronduit riant.

Die Trijntje toch. Gisteravond riep ze op de sociaalmedia op om haar te like like liken. In ruil voor iedere like zou ze een euro doneren aan Giro 555. Wel, dat heeft ze geweten. Wat iedereen op de internets zag aankomen gebeurde. Op haar Facebookpagina brak een waar like-festijn uit. Binne no-time meer dan 200k likes. Ergo: ze mag met minimaal 2 ton over de brug komen om de Filipijnen te helpen met de wederopbouw. (En ze kan het lijden, aldus Quote.)

De Facebookpost heeft op het moment van schrijven meer dan 260.000 likes, maar dit aantal omzetten in klinkende euro’s voor hulpbehoevende, dat doet Trijntje niet. Ze trekt de keutel in en probeert het social media-brandje te blussen met de volgende verklaring:

Ik vind het vreselijk om te zien wat er gebeurt op de Filipijnen. Er zijn duizenden doden gevallen en dat is moeilijk te bevatten. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en de beelden raken mij heel erg. Het doet me goed om te zien dat mijn zorg gedeeld wordt en dat mensen in grote getale doneren en liken. De actie is een mooi voorbeeld van dat wanneer je allemaal iets kleins doet, je samen tot iets groots kan komen. Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten, maar ik zal gul geven. Tenslotte gaat het niet om mij, maar om de slachtoffers van de ramp die hun leven opnieuw moeten opbouwen en de hulpverleners die daarbij helpen. #giro555

Gelukkig weten de heren van BlendTV met bovenstaande photoshop een manier te creëren om alsnog een paar ton te doneren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *