Trol wil $50k aan donaties cancellen, PayPal weigert refund

Auteur: , 4 Reacties
Legendary Lea

Iemand was van plan wat Twitch-gebruikers te stangen, maar lijkt daar nu failliet op te gaan.

Hoeveel heb jij er voor over om dit meisje online een potje Hearthstone te zien spelen op Twitch? Het goede antwoord is natuurlijk: geen cent, mogelijk aangevuld met een al dan niet seksistische grap. iNexus_Ninja dacht daar duidelijk anders over en doneerde in eerste instantie $250 aan de blonde gamester LegendaryLea. Daarna deed hij nog wat donaties, om zo uit te komen op een totaalbedrag van $11.500. Vervolgens deed hij hetzelfde bij onder meer NoSleepTV, Sodapoppin en Dizzykitten.

iNexus_Ninja, wat een alias blijkt van de 18-jarige Australiƫr Anthony Archer, had namelijk een leuk plan bedacht. Eerst een berg donaties doen met de creditcard van zijn ouders, om dan vervolgens te boel weer te cancellen via PayPal. Discussie hierover vind je onder meer in deze Reddit-thread.

Een stel gamers blij maken met een dooie mus, dus. Echt hartstikke epic. Totdat je het einde van het verhaal hoort.

Dit soort donaties vallen namelijk helemaal niet onder het zogenaamde Buyer Protection Program van PayPal, waarbij je binnen dertig dagen geld terug krijgt als je spijt hebt van je aankoop. PayPal weigert dan ook het geld terug te geven, zo meldt TheNextWeb. Leg dat maar eens aan je ouders uit.4 reacties

Het komt redelijk vaak voor dat donaties overigens wel worden teruggetrokken.

Ben wel benieuwd hoe dit gaat lopen aflopen, mede omdat het de creditcard van zijn ouders is.
Het is duidelijk dat hij misbruik aan het maken was van de situatie. Slim overigens om de media op te zoeken, juridisch heeft de jongen geen poot om op te staan. Ouders hadden natuurlijk beter op hun spullen moeten letten. Zouden eventueel hun zoon aansprakelijk kunnen stellen voor de geleden schade. Maar goed, die mogen ze waarschijnlijk zelf betalen.
@pomoek: als die gamers een beetje normen hebben storten ze het terug, zou ik zeggen.
@vanderlinindustries:
het zijn twitch streamers, alles voor de moneyz…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).