Trump versus China: president stelt Apple gerust

Auteur: , Geen reacties
Donald Trump stelt Apple gerust

Scheelt de consument wellicht ook weer wat tientjes.

Het is je waarschijnlijk niet onbekend dat de productie van iPhones vrijwel volledig plaatsvindt in China. Lekker goedkoop, lekker veel winstmarge voor Apple op haar peperdure apparaten. Trump hekelt echter deze aanpak van bedrijven en wil importheffingen op Chinese producten bewerkstelligen. Daar worden ze bij Apple natuurlijk niet vrolijk van.

Wonder boven wonder kan Donald Trump (of in ieder geval zijn team) zich vinden in de zorgen van Apple CEO Tim Cook. Volgens The New York Times is er namelijk beloofd dat er geen importtarieven worden geplaatst op iPhones die samengesteld zijn in China.

Uiteraard is dit alleen de koers die de Verenigde Staten voor Apple in gedachte heeft. Of China met een tegenreactie komt, is nog niet in te schatten. Een mogelijk gevolg van de handelsoorlog is dat de Aziaten het Apple moeilijk gaan maken op een of meerdere manieren. Denk hierbij aan productie, verkoop, of het op tijd exporteren van producten.

Voor nu is het nog even afwachten geblazen. Chinese bedrijven als Foxconn zijn wel al aan het werk om enkele delen van hun organisatie op Amerikaanse bodem plaats te laten vinden. Of Apple gebruik zal gaan maken van deze faciliteiten is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).