Trump zet Apple productie onder druk

Auteur: , 1 Reactie
Hij weet niet wat hij met de Chineze aan moet

Een hypocriete zet?

In de Verenigde Staten is Donald J. Trump inmiddels al anderhalf jaar lang de president. Je kunt zeggen en vinden wat je wilt over deze excentrieke persoon, maar het is nooit saai met ‘The Donald’. Zo ook niet in de techwereld. Via Twitter deed Trump wederom zijn beklag over de productie van Apple.

Het is geen geheim meer dat Apple qua productie zowat alles laat maken in China. Dit heeft te maken met de lage kosten, maar door de voorgestelde én nieuwe te verwachten importheffingen van de Verenigde Staten wil Donald Trump Apple ervan overtuigen dat Apple haar producten ‘gewoon’ in de VS moet gaan produceren. Dit zou immers meer banen opleveren.

Mocht Apple overstag gaan met het idee, dan wordt het getrakteerd op nul procent belasting en een fiscale stimulans. Aangezien Apple nu alles nog laat maken in China, kunnen de nieuwe iPhones zomaar eens een stuk duurder uitvallen dan de voorgaande iPhone-modellen.

Op dit moment is de VS bezig om nog eens 267 miljoen dollar aan importheffingen in te voeren op Chinese goederen bovenop de 200 miljoen dollar die al ingevoerd zijn. Ironisch genoeg is het merendeel van de Donald Trump fan-artikelen ook in China gemaakt, evenals de artikelen van het kledingmerk van zijn dochter Ivanka Trump.1 reactie

allen aan de Android ipv die overprices apple!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).