TU Delft bereidt zich voor op rogue drones

DroneClash door TU Delft
Leuk en aardig, al die drones, maar hoe haal je ‘slechte’ drones nu uit de lucht?

De Technische Universiteit in Delft laat op haar website weten dat ze een wedstrijd organiseren die geheel draait om het neerhalen van drones. Tijdens de DroneClash moeten teams zoveel mogelijk ‘vijandige’ drones uit de lucht halen en zelf anti-drone-maatregelen zien te ontwijken.

Het initiatief is behoorlijk logisch. Drones zijn immers in de afgelopen jaren ‘geland’, zoals de TU het zelf toepasselijk verwoord. Maar hoe voorkomen we South Park-praktijken waar drones een anti-drone-beweging forceren, inclusief drone-politie en drone-parades.

[gv data=”mUC1DyInHyw”][/gv]

Bart Remes van het Delftse Micro Air Vehicle Lab (MAVLab) stelt dat anti-drone-technologie belangrijk is: “Drones kunnen ons leven invliegen, maar moeten er ook weer uitgehaald kunnen worden als dat nodig is.” Volgens Remes moeten drone- en anti-drone-markten elkaar in balans houden.

De wedstrijd zal op 4 december aanstaande plaatsvinden en zal een aantal onderdelen bevatten. Zo moeten teams een queen drone beschermen, andere drones uit de lucht halen, anti-drone-technieken omzeilen en in ‘PvP’-gevechten tegen elkaar vechten. Als toeschouwer mag je dus veel drone-geweld verwachten!

Hier alvast een paar manieren om drones uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *