TU Eindhoven ontwerpt motor met modulaire accu

STORM-Motor
Het Eindhovense studententeam STORM ontwikkelde de STORM-motor, die zichzelf onderscheidt met zijn modulaire accu.

Volgens STORM-Eindhoven viel er nog wel wat te winnen op het gebied van goede, milieuvriendelijke motoren die ook lekker rijden en het lang volhouden. Daarom presenteerden ze gisterenavond het definitieve ontwerp van hun motorfiets.

STORM-Motor

Honingraat
Wat direct opvalt is de honingraat die een groot deel van de motor in beslag neemt. In deze vakjes, die afgeschermd zijn met een klep, kunnen maximaal 24 batterij-cartridges gestopt worden, zodat de bestuurder zelf kan beslissen hoeveel batterijen nodig zijn voor een bepaalde rit.

Hierdoor kan de motor maximaal een afstand van 380 kilometer afleggen, zonder nieuwe batterijen nodig te hebben. Voor de rest van de motor zijn er verschillende bestaande onderdelen gebruikt, zoals de banden en de remmen. De focus ligt dus duidelijk op het design, en de modulaire accu.

[gv data=”o1OumV7mp90″][/gv]

Twee versnellingen
Ook is de STORM-motor uitgerust met twee versnellingen, waarbij de een gemaakt is om snel op te trekken, en de tweede bedoeld is om zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden. Het studententeam (dat bestaat uit 29 techneuten), is van plan om in april 2016 een wereldreis te maken met een aantal STORM-motoren, dus dat ze overtuigd zijn van hun kunnen is iets wat zeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *