Turkije doet Facebook en YouTube mogelijk in de ban

Turkije doet Facebook en YouTube mogelijk in de ban
Premier Erdogan heeft het helemaal gehad met de sociaalmedia.

Recep Tayyip Erdogan ligt in eigen land onder vuur wegens een politiek-financieel schandaal waarbij hooggeplaatste functionarissen en regeringsleiders zijn betrokken. En om de corruptiecarrousel nog pijnlijker te maken voor de premier, doken er op internet telefoongesprekken op die Erdogan in direct verband stellen met corruptie. Volledige zekerheid over de authenticiteit van de opnames bestaat overigens niet.

Het is echter reden genoeg voor Erdogan om te stellen dat hij na zijn eventuele herverkiezing Facebook en YouTube in de ban zal doen.

“Na 30 maart zullen we andere maatregelen nemen, sluiting inbegrepen. Deze bedrijven (Facebook en YouTube) zullen ons land niet overnemen.”

In februari keurde Erdogans regering nog een wet goed die toelaat sites af te sluiten zonder tussenkomst van een rechter. En tussen 2007 en 2010 was de toegang tot YouTube in het land al afgesloten nadat er zogenaamd beledigende video’s over Ataturk, de stichter van de Turkse natie, waren gepost. Ook Twitter wordt door de Turkse premier als ‘een vloek’ omschreven.

Best lastig, internetmedia die het volk een stem geven. Eerder noemde hij sociale media ‘de ergste bedreiging voor de samenleving‘.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *