TV-markt in zwaar weer

TV-mart zwaar weer
De TV-markt doet het al een aantal jaren wat slechter. Ook in 2013 zouden televisies weer minder populair zijn geworden.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van marktkenner IHS. Tussen 2011 en 2012 daalde de TV-markt met zo’n 7%. Ook in 2013 lijkt die trend zich te gaan voortzetten. Waar er in 2012 wereldwijd nog zo’n 238,3 miljoen televisies werden verkocht, zullen dat er dit jaar waarschijnlijk maar 226,7 miljoen zijn. Volgens ISH-analist Jusy Hong ligt de reden hiervoor bij de huidige economische omstandigheden.

Daarnaast zouden de prijzen van televisies minder ver gedaald zijn dan in de lijn der verwachting lag. LCD TV’s zijn in 2013 het populairst met een koopkrachtdaling van 1%. Plasma TV’s en CRT TV’s zouden het met een daling van respectievelijk 27% en 40% het slechts doen dit jaar. Wie koopt die dingen sowieso nog?

TV-markt slecht

2 reacties

  1. Haha, nou, eergisteren ging hier een MediaMarkt open met een aardige TV aanbieding (maar niks héél schokkends), en de halve stad liep met zo’n 46 inch ding te zeulen. Op dat soort momenten moet ik toch wel een beetje gniffelen om de crisis-roepers.

    • @fant: En ik word altijd triets van mensen die roepen dat er geen crisis is omdat er ook nog steeds luxe goederen worden gekocht. Ik zou zeggen: Ga eens bij een voedselbank op visite. Of ga eens praten met mensen die hun baan al kwijt zijn of mensen die in onzekerheid leven dat ze misschien hun kwijt raken bij de gigantische hoeveelheid massa-ontslagen. Zoek eens na hoeveel bedrijven er op de fles gaan jaar na jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *