TV-series zijn meer gay geworden

Orange is the new Black
Dat blijkt uit onderzoek.

TV-series veranderen door de jaren heen. Niet alleen de opzet of het verhaal, maar ook de karakters. Met name series die zich in de huidige tijd afspelen moeten een realistisch beeld weerspiegelen. Uit onderzoek van GLAAD blijkt nu dat de LGBTQ-community een enorme groei heeft gemaakt in de wereld van de tv-series.

Uit het onderzoek blijkt dat er niet eerder in de geschiedenis zoveel tv-series waren waarin homo’s of lesbiennes te zien zijn. Dit is geen verrassing, aangezien het verliefd op iemand van hetzelfde geslacht anno 2016 de normaalste zaak van de wereld is. Al denken ze er in sommige landen nog anders over.

De acceptatie van de LGBTQ-community komt terug in tv-series. Van 895 karakters uit tv-series die op primetime worden uitgezonden zijn er 43 niet-hetero. Dat komt neer op 4,8 procent. Van die karakters speelde 28 een terugkerende rol in de serie.

Volgens het onderzoek neemt het aantal transgenders en biseksuelen op de buis toe. Het aantal karakters dat een lesbische rol speelt neemt daarentegen juist meer af. Van de series die op primetime zijn te zien is 44 procent een vrouw. Een toename van één procent in vergelijking met vorig jaar. Daarnaast zijn het juist tv-series waar diversiteit meer in beeld wordt gebracht in vergelijking met Hollywood-films. Met dank aan series als Orange is the New Black of Jane the Virgin.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *