Twee autofabrikanten komen met ‘onafhankelijke’ simkaart

Auteur: , Geen reacties
Schitterende uitvinding uit de vorige eeuw, zo'n simkaart

Koop je nu een simkaart, dan is deze voor altijd verbonden aan de telecomprovider die hem uitlevert. Niet altijd even handig. Een Nederlandse wetswijziging gaat hier verandering in brengen.

Een simkaart waarmee je van provider kan wisselen

De simkaart in je telefoon heeft een zogenaamde International Mobile Subscriber Identity, afgekort IMSI, dat is vastgelegd bij een provider. Wil je van abonnement wisselen, bijvoorbeeld omdat je naar een sim only-abonnement switcht, dan moet je altijd een andere simkaart in je telefoon steken. Dit is bij een smartphone nou niet echt een probleem, maar wat als je straks deel uitmaakt van The Internet Of Things en alle apparaten om je heen een simkaart dragen? Dan is het wenselijk om van provider te kunnen wisselen zónder fysieke simkaartwissel.

Nederlands is het eerste land ter wereld dat het via een wetswijziging mogelijk maakt dat de simkaart netwerkonafhankelijk wordt. In theorie kun je straks softwarematig van provider wisselen. Of bij een netwerkstoring tijdelijk gebruik maken van een andere netwerk.

Micro simkaart

De auto van de toekomst heeft dit nodig

Uit deze slidepresentatie blijkt dat bedrijven ook erg geïnteresseerd zijn in deze oplossing. Tweakers duikelde op dat er twee autofabrikanten bezig zijn om een onafhankelijke telecomprovider te worden. Om de simpele reden dat ze dan een eigen simkaart in auto’s kunnen plaatsen, die vervolgens op verschillende netwerken van de grote jongens ‘roamt’. Overal in het land. En als het straks de norm wordt: overal ter wereld waar een 3g- of lte-ontvangst is. Een belangrijke stap bij de ontwikkeling van connected cars die steeds vaker leunen op internetdiensten.

Zo kan de iPad op wielen écht doorbreken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).