Twee dagen uitstel voor Belastingaangifte door storing


Kreeg u vanavond bovenstaande melding te zien? Niet gevreesd, u was niet alleen. De site van de Belastingdienst is overbelast. Daarom krijgt iedereen die zijn aangifte nog moet invullen twee dagen uitstel.

Foutcode 3630

Door grote drukte werkt de site waar de vooraf ingevulde aangifte gedownload kan worden niet. Bij het digitaal ondertekenen van de aangifte treden momenteel bij de meeste mensen ook problemen op, waarna men foutcode 3630 te zien krijgt. Een woordvoerder bevestigt maandagavond dat er problemen zijn, maar kan nog niet direct zeggen wat er aan de hand is. “We zijn het aan het uitzoeken.” Voorzichtig gokje van onze kant: iedereen wachtte tot het laatst moment waardoor de servercapaciteit ondermaats is. Dit weekend was het immers geen weer om je bezig te houden met belastingaangiftes.

Op Twitter maakt de dienst alvast excuses:
Leuker kunnen we het niet maken, wel storingsgevoeliger

Door het falen van de Belastingdienst krijgen burgers daarom extra tijd om aangifte te doen. “Mensen die morgen of overmorgen alsnog aangifte doen, krijgen daardoor geen problemen.” Wie normaal gesproken niet voor 1 april aangifte doet kan een boete krijgen, hoewel dat in de praktijk haast niet voorkomt.

PS. Vergeet je Bitcoins niet op te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *