Twee Nederlanders komen in de Internet Hall of Fame

Internet Hall of Fame
Vandaag worden ruim dertig personen toegevoegd aan de Internet Hall of Fame, waaronder twee Nederlanders.

De internet Hall of Fame is een jaarlijks awards programma, opgericht in 2012 om een selecte groep van visionairs, leiders en beroemdheden, die belangrijke bijdragen geleverd hebben aan de ontwikkeling en vooruitgang van het wereldwijde internet, te eren. De eerste “inductees” (leden) werden aangekondigd op 23 april 2012 en bestond uit grote namen zoals Vint Cerf en Robert Kahn.

Ditmaal worden voor het eerst ook Nederlanders toegevoegd aan de erelijst, te weten Kees Neggers (voormalig directeur van SURFnet) en Teus Hagen (oud-voorzitter van NLnet).

Kees Neggers ontvangt de eervolle vermelding dankzij zijn internationale inspanningen voor de ontwikkeling van het internet. Denk daarbij aan het directeurschap voor SURFnet, de Nederlandse netwerkorganisatie voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Neggers introduceerde met SURFnet al in 1991 een IP-netwerk met een overdrachtssnelheid van 10 gigabit per seconde. Tijdens zijn afscheid in 2012 is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Teus Hagen mag op de lijst dankzij zijn inzet voor NLnet, dat was de eerste Nederlandse internetprovider. Daarnaast stond Hagen in 1982 en 1983 aan de wieg van het eerste netwerk met computers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen in 27 Europese landen. Hij was toen voorzitter van de Europese Unix-organisatie.

Ook Mark Andreessen (Netscape) staat op de lijst van dit jaar, de volledige lijst met namen vind je op internethalloffame.org. Maar welke Nederlanders zouden er volgens jullie nog meer geroemd mogen worden? Rop Gonggrijp?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *