Twee spotgoedkope alternatieven voor de 9,7″ iPad Pro

Auteur: , 1 Reactie
De 9,7

De 9,7-inch iPad Pro is een prachtig apparaat, maar wie heeft er 689 euro over voor een tablet en lapt vervolgens nog eens 109 euro voor de Apple Pencil of 179 euro voor een toetsenbord?

Precies: de afzetmarkt voor de iPad Pro is beperkt. Lang niet iedereen zal er immers 977 euro voor over hebben om het volle potentieel van de tablet te kunnen benutten. Voor 439 euro ben je de eigenaar van een iPad Air 2, terwijl je voor een kwart van de prijs van de iPad Pro ook een heel behoorlijke tablet met toetsenbord kunt aanschaffen. Zeker als je shopt in China is er keuze te over.

De merken Teclast en Jumper zullen bij de gemiddelde Nederlander niet meteen een belletje doen rinkelen. Toch maken deze twee Chinese merken populaire tablets die qua hardware behoorlijk goed mee kunnen komen. Je zou ze het Xiaomi van de tabletwereld kunnen noemen, zowel op het gebied van kwaliteit als prijs.

Jumper EZpad 5s

Neem de Jumper EZpad 5s, een tablet mét toetsenbord die slechts 213 euro kost. Het gaat om een tablet met 11,6″ display en een 1,44 GHz Intel Cherry Trail Z8300-processor met een boost naar 1,86 GHz. Daarnaast beschikt de Jumper over 4 GB aan werkgeheugen (de 9,7″ iPad Pro blijft steken op 2 GB) en 64 GB aan opslagruimte. De tablet draait Windows 10, dus je kunt er alle bekende applicaties op gebruiken.

De Teclast Tbook 11 beschikt over zo goed als dezelfde specificaties, maar is met 159 euro (+25 euro als je ook een toetsenbord wilt) nog goedkoper. Het scherm meet 10,6″, terwijl Windows 10 én Android 5.1 voorgeïnstalleerd zijn. Dat maakt de Teclast misschien nog wel een beter alternatief voor de iPad Pro dan de Jumper.

Teclast Tbook 11

Ben je avontuurlijk ingesteld, dan kun je natuurlijk ook zelf naar een Chinese tablet zoeken. Hou je het liever wat veiliger, denk er dan eerst over na of je echt een iPad nodig hebt. Is het antwoord ja, koop dan het iDevice dat past bij de eisen die je hebt. Is het antwoord nee, kijk dan eens wat de concurrentie (lees: Samsung of Microsoft) te bieden heeft, want ook zij maken interessante tablets.1 reactie

Ik heb sinds kort zo’n Teclast (de X98 Pro) en die kost incl, bluetooth keyboard en muis, en douanekosten nog geen €300.
Heb je meteen Windows 10 én Android waar je tussen kunt wisselen.

Bevalt tot nog toe prima.

Zo’n Apple Pro zal best prima werken, maar €179 voor een toetsenbordje neertellen… neh…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).