Tweedehands Xbox One-games, hoe kan je ze spelen?

Tweedehands Xbox One-games, hoe kan je ze spelen?
Het uitlenen van een Xbox One-spel, zo makkelijk zal dat waarschijnlijk niet meer gaan.

Wired mocht al even met de Xbox One spelen en ontdekte dat de gameconsole inderdaad NIET permanent online hoeft te zijn tijdens gebruik, maar kwam er achter dat de spellen wel op de 500 GB harddisk geïnstalleerd moten worden. Voordeel: je hoeft de disc er daarna nooit meer in te doen. Geen gedoe, klinkt als een uitkomst.

NADEEL: Ieder spel zal je uiteraard moeten koppelen aan een Xbox Live-account, om te voorkomen dat je een spel op tig Xbox One’s kunt installeren. Maar wat als je de disc wel op een tweede Xbox One wil installeren, bijvoorbeeld omdat je de game verkocht hebt? Microsoft zegt dat een tweede gebruiker dan een bepaald bedrag moet betalen om het spel te kunnen spelen. Hoe hoog is niet bekend, en verder details over deze constructie ontbreken nog. Maar het lijkt erop dat er voor tweedehands games een extra bedrag vrijgemaakt moet worden om ze te kunnen spelen.

Als Sony slim is, doen ze dit op de PS4 niet. Meteen een voordeel op de Xbox One.

De Xbox One komt in het najaar – uiteraard nog voor de feestdagen – op de markt. Een prijs is nog niet bekend.

5 reacties

  1. Dan ligt het er enorm aan hoe hoog dat bedrag gaat worden. Stel, het is 1-3 euro ofzo, dan zou ik het prima vinden. De Xbox one heeft verder veel nieuwe features, dus dan maken die paar euro ook niet uit.
    Waar ik wel bang voor ben is dat Microsoft de helft oid extra gaat vragen. Gezien de prijzen die ze soms voor dingen vragen zou me dat niet verbazen, en dan zou ik dus zeker geen Xbox one kopen.

  2. Ik koop zelf nooit tweedehands games dus voor mij zal dit geen punt zijn om hem niet te kopen. Heb hier nu stuk of 200 titels staan voor de 360 en blijf er dolgraag gebruik van maken.

  3. Dit is gewoonweg super stom. Dat uitgevers van spellen een dergelijk systeem inbouwen a la online-passes prima. Maar dit levert microsoft in principe niks op behalve geld waar ze totaal geen recht op hebben. Hoe durven zij geld te vragen zodat jij een ander spel, van bijvoorbeeld EA wil spelen waar hun niet aan mee gewerkt hebben, waar ze dus totaal geen zeggenschap over hebben en ze geen cent verlies of winst op maken of dat spel nou door 1 miljoen mensen wordt gespeeld of door 84. Daarom denk ik ook dat dit nieuws niet klopt, of wat informatie mist. Maar los daarvan. Dom idee, ik neem altijd spellen mee naar mijn neefje die ik nooit meer speel en die mag hij hebben, en soms leen ik er een paar uit die ik dan wel weer terug wil. En dat heeft nu dus bijna geen nut meer, althans uitlenen kan je het niet echt meer noemen. Ik neem 2 spellen mee, installeer ze bij hem, betaal ervoor en daarna neem ik de 2 spellen weer mee naar huis. Als wat in dit bericht staat over het nooit meer hoeven te gebruiken van de CD heb ik dus eigenlijk de 2 spellen “gekopieerd” en zijn het nu 2×2 spellen. Dat zeggende zal dat “bepaalde” bedrag wel flink wat gaan zijn. Maar ja we zien wel hoe het uitloopt…

  4. Kunnen we gaan crowd-games-kopen. Eén persoon haalt ’t spel, deelt de prijs met 50 andere mensen die ’t spel willen. Die betalen dus 1/50 deel van ’t spel en die paar centen aan Microsoft. Opgelost.
    Verkopen ze nog maar drie games per jaar straks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *