Twitch gaat ervaring kijkers 180 graden omgooien

Auteur: , Geen reacties

Extensies moeten het gebruik van Twitch interactief maken.

Als je het woord ‘streamen’ hoort denk je natuurlijk direct aan Twitch. De streamingdienst is bezig met het vernieuwen van de gebruikerservaring, onder andere door interactieve elementen aan het platform toe te voegen. Wat houden de aankomende veranderingen van Twitch precies in?

Ineractie

In een blogpost laat de eigenaar van platform Amazon weten dat ze de infrastructuur van de site stevig gaan aanpassen. Dat houdt onder andere in dat kijkers – wanneer de updates uitkomen – meer informatie tot hun beschikking gaan krijgen. Zo zouden streamers bijvoorbeeld door een directe integratie van een webshop merchandise kunnen aanbieden tijdens een stream. Maar commerciĆ«le doeleinden zijn niet de enige reden voor de update van de API (application programming interface).

Zo stelt het bedrijf dat ze bijvoorbeeld ook schermlezende elementen kunnen toevoegen. Denk dan aan Hearthstone, waarbij A.I. kan lezen welke Hero Class of Game Mode een streamer speelt. Zo kunnen gebruikers zoeken en/of filteren op hun favoriete klasse of gamemode. Het zou daarentegen nog verder kunnen gaan, want software zou kunnen aflezen welke kaarten gespeeld zijn en gebruikers zouden dan interactief via de stream kunnen klikken op kaarten om de effecten ervan te lezen. Kortom, hele vette interactieve features.

Integratie
Het lijkt erop dat Twitch de hulp gaat inschakelen van hun community en derden, want volgens dezelfde blogpost kan iedereen zogenoemde extensies maken. Waarschijnlijk wordt de code voor bepaalde features dus open source.

Eenmaal ontwikkeld kunnen streamers door middel van een Extentions-tabblad simpelweg kiezen welke interface-elementen ze willen gebruiken. Een League of Legends speler zou dan bijvoorbeeld zijn huidige score in een extensie kunnen tonen, terwijl een Hearthstoner juist extensies rondom zijn kaarten wil gebruiken.

Volgens Twitch gaat men binnenkort beginnen met het ontwikkelen van extensies. Wanneer de omtoveringen van de gebruikerservaring geĆÆntegreerd zijn is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).