Twitter bereidt beursgang voor. Koop jij aandelen?

Twitter beursgang
Ondanks dat de baas van Twitter vorig jaar nog riep dat het bedrijf voorlopig niet naar de beurs zou gaan, lijkt het er nu toch op dat het kleine blauwe vogeltje eindelijk gaat cashen.

Op LinkedIn en de website van Twitter verscheen een vacature voor iemand die een zogenaamd S-1 document moet kunnen opstellen. Dat is een document dat nodig is bij een beursgang. Nadat de vacature bekend werd haalde Twitter de boel snel weer offline.

De reden waarom Twitter naar de beurs wil/moet is vrij simpel. Investeerders hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen in het bedrijf gestoken en dat moet natuurlijk terugverdiend worden. De waarde van Twitter wordt geschat op zo’n $10 miljard.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de beursgang van Twitter verloopt vergeleken met die van Facebook. Reken er ook maar op Twitter na de beursgang meer reclame zal verschijnen.

CEO Dick Costello probeert de boel in elk geval lekker nuchter te bekijken:

“We think of revenue like oxygen. Essential to life but not the first thing you think about in the morning. I don’t try to get caught up in short-term thinking about the company.”

Wanneer hij elk kwartaal met cijfers op de proppen moet komen om aandeelhouders tevreden te houden zal hij ongetwijfeld anders piepen. (via: huffingtonpost.com)

Nog geen reacties

  1. Wat denken deze bedrijven nou? Zolang je geen goed of dienst verkoopt waarmee je aantallen kunt verkopen lukt het niet. Fb stond ook voor 100 miljard genoteerd terwijl het al direct na beursgang kelderde..

  2. twitter is dood, prijzen van de aandelen halveren binnen een maand na beursgang. Dat is mijn analyse gebaseerd op helemaal niets. Maar toch ga ik geen aandelen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *