Twitter focust meer op foto’s, maakt taggen mogelijk

Tweet knop
Na het mislukte Twitter Music experiment lijkt het erop dat Twitter de aandacht nu wil verschuiven naar het delen van foto’s. Een beetje zoals Instagram, maar dan anders.

Twitter heeft het mogelijk gemaakt om per tweet vanaf nu maar liefst vier foto’s mee te sturen in plaats van slechts één foto. Dat maakt het voor twitteraars gelijk een stuk makkelijker om een aantal foto’s snel te delen met de wereld.

Meerdere foto's tweeten

Daarnaast wordt het ook mogelijk om mensen te taggen in foto’s, zoals dat nu ook al kan op Facebook en bijvoorbeeld Google+. Of je daar blij mee moet zijn is natuurlijk nog maar de vraag. Er zijn immers genoeg mensen die een hekel hebben aan het feit dat ze te pas en te onpas door andere mensen getagt kunnen worden.

Foto's taggen op Twitter

Tot slot kwam gisteren naar buiten dat Twitter begonnen is met een experiment waarbij de term ‘retweeten’ wordt vervangen door ‘share’. Dit is nog niet voor alle gebruikers zo, maar er wordt in elk geval op kleine schaal al mee geëxperimenteerd. Waarschijnlijk omdat voor veel beginnende/onervaren twitteraars niet helemaal duidelijk is waar de term retweet voor staat.

Twitter share ipv retweet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *