Twitter gaat los na goals Van Persie, De Vrij en Robben

8.3 miljoen tweets tijdens Nederland-Spanje
Wie tijdens de legendarische 5-1 overwinning van Nederland op Spanje een korte blik wierp op Twitter zag weinig anders dan honderden enthousiaste voetbaltweets.

Niet zo gek, want de wedstrijd trok zeven miljoen kijkers en wij Nederlanders ventileren nu eenmaal graag onze mening. Helemaal als het over voetbal en het Nederlands elftal gaat. Des te interessanter is het om eens te kijken naar wat Twitter-statistieken, want het sociale medium houdt per wedstrijd nauwkeurig bij wat er speelt. Tijdens de wedstrijd slingerden we bijvoorbeeld meer dan 8,3 miljoen tweets de wereld in over trending topics als Robin van Persie en Louis van Gaal.

Deze spelers werden het meest genoemd op Twitter

De doelpuntenmakers bleken sowieso het populairst, want naast Van Persie stonden ook Arjen Robben en Stefan de Vrij in de top drie van meest genoemde Oranje-spelers. Bij Spanje waren het de verdedigers en keeper Iker Casillas die het meest genoemd werden en dat zal gezien de vijf tegentreffers lang niet altijd op een positieve manier zijn geweest.

Meeste tweets bij goals Van Persie

Het lijkt verder niet meer dan logisch dat de meeste tweets werden geregistreerd na de geweldige goal van Robin van Persie (183.000 tweets per minuut), maar ook de 3-1 van Stefan de Vrij en de vernederende 5-1 van Arjen Robben scoorden met 181.000 en 125.000 tweets per minuut goed.