Twitter geeft gebruikers per ongeluk hoofdpijn

Het ontwerpteam van Twitter dacht de gebruiker flink te helpen met een handige nieuwe kleurenset, maar het resultaat was voor velen hoofdpijn.

We kennen het allemaal wel: je wil een app openen, maar in de tijd dat jij deze even niet gebruikte heeft de App Store hem automatisch geüpdatet. Ineens is de hele lay-out anders en moet je opzoeken waar alle handige features zitten. Niet handig.

Hoofdpijn op Twitter

Sommige mensen die de Twitter app gebruiken hadden last van iets heel anders. Twitter was niet anders, maar je kon door het scrollen ineens hoofdpijn krijgen. De reden? Twitter wilde gebruikers helpen door de app beter te maken, maar maakte het juist erger.

Het begon allemaal met bovenstaande tweet van Twitter Design. Er werd getweet over het toevoegen van nieuwe thema’s. Naast het integreren van het nieuwe lettertype Chirp, werd er ook gewerkt aan de kleuren. Het thema: hoog contrast in de kleuren, zodat de aandacht naar foto’s en video’s gaat.

Op het moment van bovenstaande tweet was het nog een plan, maar toen kwamen er al klachten. Onderstaande tweet is daar een goed voorbeeld van. De persoon in kwestie lijkt zelf niet gevoelig te zijn, maar waarschuwt wel dat hoog contrast vaak hand in hand gaat met hoofdpijn voor mensen die lichtgevoelig zijn.

Nu is de feature namelijk uitgerold en inderdaad: men krijgt nu hoofdpijn door Twitter. Onderstaande tweet is van iemand met autisme die meent ‘hoogst oncomfortabel’ te worden van Twitter nu. “Ik hoop dat dit een slechte bèta is.”

Een typisch gevalletje ‘van kwaad tot erger’ dus. Voor Twitter zat er maar één ding op: terug naar de tekentafel. Het lijkt alsof alle veranderingen weer ongedaan gemaakt gaan worden.

Dat gezegd hebbende was het niet iedereen die last had van hoofdpijn op Twitter. Zo tweetten mensen ook dat de verandering fijn was voor mensen zonder lichtgevoeligheid. Er wordt dan ook door sommigen geopperd om de versie voor lichtgevoelige personen als optie te geven. Hoe dan ook reden genoeg voor Twitter om hoofdpijn aan te pakken en eens opnieuw de opties te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *