Twitter gooit nieuwe muziekdienst live: Twitter #music

Twitter gooit nieuwe muziekdienst live: Twitter #music
Nieuwe muziek ontdekken en beluisteren via de microblogdienst. Twitter heeft er nu een aparte app voor gelanceerd.

Met Twitter Music (er staat nog ‘coming soon‘ op de site) heb je straks een gratis app in handen om populaire muziek te vinden, of otdenk muziek die wordt aangeraden op basis van de bands en artiesten die je volgt.

De app heeft vier voor zichzelf sprekende tabs: The Popular tab, The Emerging tab, The Suggested tab en The #NowPlaying tab. Om de gevonden muziek te beluisteren hoed je de app niet te verlaten. Met iTunes hoor je alleen een preview, ben je ingelogd op Spotify of Rdio, dan is het mogelijk het hele nummer te beluisteren.

Twitter #music

De app heeft een strak design en de songs + artiesten worden duidelijk -met veel afbeeldingen- weergegeven. Klik daarop en de muziek begint te spelen, terwijl er een klein draaiend CD-icoontje wordt getoond. Wie daar nogmaals op klikt krijgt een grotere ‘CD’ te zien, waarmee in het nummer kan worden terug- of vooruitgesneld.

De app is momenteel alleen nog maar verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store (LINK), en wordt later in Canada, Engeland, Ierland, Australië en Nieuw Zeeland uitgerold. Daarna is de rest van de wereld aan de beurt. Wanneer de Android-versie komt is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Twitter/Music_iOS/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *