Twitter lanceert groepschat- en videofunctie

Twitter-header
Twitter is een prachtig sociaal medium om snel een berichtje met al je volgers te delen, maar op het gebied van privéchats en een geïntegreerde videofunctie liep de service flink achter. Tot vandaag.

De mogelijkheid om tegelijk met meerdere mensen in een groep te chatten is een veelgevraagde functie, en doet precies wat hij moet doen. Met een druk op de knop voeg je verschillende mensen toe in een groep, waarvan niet iedere deelnemer elkaar hoeft te volgen. Zolang iedereen de oprichter van het chatgesprek volgt, kan er een chat opgestart worden.

Privégesprekken
Volgens Twitter zelf is deze groepschatfunctie een logische stap om het medium weer een stap verder te brengen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om het publieke gesprek dat je op je tijdlijn voert, voort te zetten in een privé-omgeving, zonder de app te verlaten. Tot nu toe was het slechts mogelijk om een zogenaamde Direct Message naar één persoon tegelijk te versturen.

Twitter-Chat

Videodienst
Daarnaast introduceert Twitter ook een geïntegreerde videofunctie, waarmee je video’s kunt maken en uploaden vanuit de app. Dit was al een tijdje mogelijk met het maken van foto’s, terwijl je bij video’s nog doorverwezen kon worden naar YouTube. Op deze manier wordt Twitter steeds meer een afgesloten geheel dat haar eigen functies ondersteunt en beheert.

Op dit moment is het alleen voor iOS-gebruikers mogelijk om bestaande video’s te uploaden naar de nieuwe app, al komt deze functies ook spoedig naar de Android-versie. De komende dagen wordt er een update voor de Twitter-app uitgerold die de twee nieuwe functies toevoegt.

Twitter-video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *