Twitter maakt alcoholcontroles zinloos

Alcoholcontrole op Twitter
De Nederlandse politie klaagt steen en been, want dankzij Twitter en Facebook wordt het steeds lastiger om alcoholcontroles geheim te houden.

Vroeger werkte de politie over het algemeen met groots opgezette controles, maar dat werkt tegenwoordig niet meer. Zodra mensen er lucht van krijgt wordt het gelijk gedeeld via social media. Daarom wordt nu vooral ingezet op kortdurende controles, die zich snel verplaatsen.

“We doen het nu op kleinere schaal. Zien we een bericht over onze controle op Twitter verschijnen, dan verkassen we naar een ander gebied. Ook voeren we mobiele controles uit, waarbij we met motorrijders automobilisten van de weg halen.”

Ook past de politie steeds vaker de truc toe dat ze kleinere controles uitgevoeren in de buurt van een grote alcoholfuik. Op die manier kunnen mensen die proberen te ‘ontsnappen’ alsnog gepakt worden. En zo blijft het kat-en-muisspel tussen politie en alcomobilist in stand. Toen enkele jaren geleden mobiele telefoons doorbraken hadden we te maken met eenzelfde soort situatie waarbij mensen elkaar vaker waarschuwden. (via: ad.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *