Twitter introduceert voiceTweets

Twitter komt met voiceTweets voor iOS

Twitter introduceert voiceTweets

Twitter heeft ook een nieuwe functie voor Android, maar die is minder spannend.

Sinds we allemaal verplicht thuiswerken neemt het gebruik van social media en online vergadertools snel toe. We zien dan ook dat de platformen allerlei innovaties aanbieden. Twitter sluit zich aan en komt met nieuwe functies voor iOS en Android.

Twitter gaat bemoederen bij Android

Bij Android-gebruikers test men een nieuwe functie. Deze functie heeft betrekking op het delen van artikelen. Wanneer je een artikel wilt delen op het social media platform dat je nog niet op het platform gelezen hebt krijg je eerst de vraag of je het artikel wilt lezen.

Men doet dit om ‘geïnformeerde discussies’ te promoten, maar het komt voor mij vooral over als betutteling. Stel voor dat je een krantenartikel wilt posten, dan krijg je dus eerst de vraag of je het artikel wilt lezen, enkel en alleen omdat het op Twitter niet gelezen is.

Twitter introduceert voice Tweeting voor iOS

De functie voice Tweeting is veel spannender. iOS-gebruikers kunnen nu een voicebericht opnemen en dat Tweeten. Het werkt redelijk eenvoudig.

Naast de button voor het schrijven van een nieuwe Tweet zien sommige iOS-gebruikers nu al een tweede knop (geluidsgolfje). Dit is de opnameknop. Met de opnameknop kun je een Tweet inspreken. Je hebt beduidend meer ruimte dan met geschreven Tweets, want één voice Tweet kan maximaal 140 seconden duren. Bovendien kun je ook langer doorpraten. Jouw bericht wordt dan opgeknipt als ‘draadje’. Hieronder hoor je het resultaat.

Android-gebruikers hier in de wachtkamer

Android-gebruikers kunnen volgens de blogpost van Twitter wel luisteren naar voice Tweets, maar deze nog niet opnemen. Ook krijgen Android-gebruikers geen apart balkje waarmee ze de voiceTweet kunnen afspelen, pauseren etc. Er wordt niet vermeldt wanneer Android-gebruikers wel volledige functionaliteit krijgen.

iOS-gebruikers hoeven in ieder geval niet lang in spanning te zitten. Twitter kondigt aan dat zij de mogelijkheden in de komende week geschikt maken voor iedere iOS-gebruikers. Na de eerdere Fleets lijkt Twitter weer een nieuwe feature van andere social media overgenomen te hebben. Uiteraard is het wel zaak voorzichtig te zijn met wat je voiceTweet, ze kunnen namelijk zomaar gedownload en opgeslagen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *