U mag gaan betalen voor Uitzending Gemist

U mag gaan betalen voor Uitzending Gemist
Tenminste, als u ‘dure’ content online wil terugkijken. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is namelijk van plan een betaalde variant van de terugkijkdienst te lanceren.

De online uitzendrechten van bepaalde films en series zouden te duur zijn voor herverspreiding via Uitzending Gemist. Zogenaamd omdat de bezuinigingen op het Mediapark er zo hard inhakken. Denk hierbij aan Amerikaanse series als Dexter, die voorheen 24 uur beschikbaar bleven, maar in de toekomst zullen verhuizen naar de betaalde ‘plusvariant’, die overigens onder een andere naam zal opereren. Welke naam dat is, is nog niet bekend.

Welke prijzen hier aan gehangen worden is eveneens nog onduidelijk. Bestuurslid Shula Rijxmaneen heeft het over een “kostendekkend tarief”. In 2014 zou met hiermee willen beginnen.

De gratis variant van Uitzending Gemist zal gewoon blijven bestaan. Ook wordt het bij sommige kabelaars straks mogelijk om de dienst in HD te ontvangen. Caiway zou dit op termijn als gratis video on demand-dienst willen leveren.

UPDATE: Daar heeft PowNed-mastermind @Hoxha een punt:

NPO. No.

Eén reactie

  1. Ik snap sowieso niet, wat de NPO doet met series, als Dexter? Lekker overlaten aan de commerciële omroepen, dus dit keer heeft @hoxha gelijk.

    Verder moet Uitzending Gemist altijd gratis toegankelijk blijven, omdat wij daar al genoeg belasting voor betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *