U mag straks uw apparatuur gebruiken in het vliegtuig

Carry on
Dankzij regelgeving uit de jaren zestig worden we in vliegtuigen nog altijd gevraagd om onze telefoons, tablets, elektrische tandenborstel met Wifi, en andere stralingsapparatuur ‘volledig uit te schakelen’ bij het opstijgen en landen. Daar komt binnenkort verandering in.

Volgens the Wall Street Journal is de Federal Aviation Administration van plan om de regelgeving te versoepelen. Hierdoor mag apparatuur tijdens het taxiën, opstijgen en landen aan blijven staan. Vooral dat eerste is een uitkomst voor passagiers die via Schiphol reizen, waar je gemiddeld een halve werkdag bezig bent om van en naar de Polderbaan te komen. Wanneer de versoepeling van regels wordt doorgevoerd is nog niet bekend.

Huidige regelgeving schrijft voor dat tot een hoogte van 10.000 voet, ongeveer 3 kilometer, apparaten uitgeschakeld moet zijn. Een nutteloze regel die er niet voor zorgt dat vliegtuigen ongewenst uit de lucht vallen, want uit recent onderzoek bleek dat 30 procent van de passagiers zijn of haar elektrische apparatuur doodleuk aan laat staan.

7 reacties

  1. Nu er wifi wordt aangeboden bij KLM vluchten, lijkt me het een beetje tegenstrijdig als je je telefoon in vliegtuigmodus moet zetten. Het wordt dus tijd dat de ‘vliegtuigmodus’ een andere naam krijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *