U wilt adult content kijken? Dan leggen we uw gezicht vast

Auteur: , 4 Reacties
adult-content-gezichtsscan-aubergine-perzik

Ook het recept voor perziktaart of aubergineschotel kan niet meer.

De tijden dat het reguliere internet een uitlaatklep was voor de ‘stoutste fantasieën’ die thuis wat moeilijk bespreekbaar zijn ligt ver achter ons. Inmiddels wordt het internet in rap tempo veel preutser. Uiteraard is dit in het geval van misbruik, zoals deepfake, toe te juichen, maar men lijkt nu wel erg door te slaan.

Zo wil men in Australië een gezichtsscan invoeren. Als je een site met adult materiaal wilt bekijken is het de bedoeling dat je eerst een gezichtsscan laat uitvoeren. Een algoritme bepaalt dan of je er oud genoeg uitziet om de content tot je te nemen. Dat kan wel aardig klinken, maar we hebben al eerder gezien welke bizarre conclusies techbedrijven aan zo’n scan koppelen. Daarbij zijn de gevolgen van een hack niet te overzien.

Weer een heel ander beleid van kuisheid voeren bedrijven zoals Facebook en Instagram. Zij hebben aangekondigd de strijd aan te binden met seksueel getinte emoji’s. Hoe dat er precies uit gaat zien is niet bekend en zal vast tot veel discussie leiden, aangezien de context van zo’n emoji mede bepaalt hoe men de inhoud ziet. Voor iemand in een ziekenhuis kan een emoji van een verpleegster een hele andere betekenis hebben dan voor iemand in de erotische entertainment industrie. Ook hier is de vraag hoe ver je gaat.

De techbedrijven hebben namelijk ook aangekondigd om de emoji’s van ‘dubbelzinnig’ fruit, zoals de perzik en de aubergine (die vaak voor bepaalde delen van een naaktfoto worden ‘gehangen’), te censureren. Deze worden alleen nog toegestaan wanneer de algoritmes en moderators aanleiding hebben dat men echt een discussie over de fruit- en groentesoorten begint.

Hoewel misbruik altijd zo hard mogelijk moet worden bestreden lijkt deze vertrutting toch iets te ver gaan, zeker omdat die wordt opgedrongen door commerciële partijen. Wat vind jij? Goede zaak of slaan we door?4 reacties

Dan mogen ze daar wel eens kijken hoe de Albert Heijn hier al jaren tegen het volgende probleem aanloopt:
Hoe zie je aan iemands uiterlijk hoe oud die persoon is?

Ik ben 28, maar heb geen volledige baardgroei dus ik laat ook geen stoppelbaardje staan. Hierdoor oog ik jonger dan ik ben. Ik heb zeker tot mijn 26e vrijwel altijd mijn ID moeten laten zien (zelfs nog voordat de leeftijdsgrens voor alcoholcontrole naar 25 verschoven werd).

Soms gebeurt het me nog steeds overigens. Haal ik een simpel biertje en dan ja hoor, mag ik uw ID zien? Ben benieuwd hoe ze dit willen oplossen aan de hand van een camera.
@jamesbond007: Heel simpel, voor jou geen Adult websites meer voor jou ……. ;)
Er bestaat software waarmee je een video als webcam kunt afspelen…
capturecards worden ook als webcam gezien…
En als je geen webcam hebt? image upload? want dan schiet het natuurlijk ook niet op :’)
Gelukkig zitten ze in Australie toch al ‘down under’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).