Uber-taxi aangevallen in Frankrijk

Auteur: , 2 Reacties
Uber-taxi aangevallen in Frankrijk

Vanochtend werd in Frankrijk een auto van de populaire taxi-dienst Uber aangevallen. Een incident of het begin van een taxi-oorlog?

Eerder werd in Frankrijk een wet aangenomen die een 15 minuten wachttijd voor Uber-taxi’s verplicht stelt. Hierdoor hebben de reguliere taxi’s een aardige voorsprong op Uber. Het is een soort blijk van waardering vanuit de overheid naar ouderwetse taxichauffeurs, die alles behalve blij zijn met deze nieuwe taxi-dienst Uber.

Hoe drastisch de maatregelen ook zijn, het is misschien toch niet genoeg geweest om de gemoederen in Frankrijk te bedaren. Want hoewel het nog niet bekend is wie de Uber-taxi heeft aangevallen, is het naar alle waarschijnlijkheid een concurrerend taxibedrijf geweest. En dat zou wel eens het begin van een vervelende taxi-oorlog kunnen zijn.

De vandalen gooide lijm op de auto, sneden twee banden aan gort en sloegen enkele ruiten in, de auto kreeg het dan ook zwaar te verduren. De passagiers en de bestuurder bleven naast wat kleine snijwonden gelukkig ongedeerd.2 reacties

Kansloos dit, laat ze eerst maar eens even hun eigen dienst op orde stellen. Waar is het principe van de vrije markt? Als de inlandse taxidienst niet goed functioneert is het toch niet meer dan terecht dat een andere aanbieder het marktaandeel overneemt? Über heeft het gewoon goed aangepakt. Een nette taxidienst, eenvoudig te reserveren en zonder shady chauffeurs.
Is dit hetzelfde land waar de bandenfabriek dichtgaat en er dingen in de fik worden gestoken en directieleden worden gegijzeld? Juist ja, Frankrijk heeft het helemaal voor elkaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).