‘Uber wel schuldig aan ongeluk met zelfrijdende auto’

Taxi's in New York
De zelfrijdende auto’s van Uber zijn toch niet zo veilig als eerst werd geclaimd, zo blijkt na het dodelijke ongeval.

Je hebbt het vast wel meegekregen: een van de autonome testauto’s van Uber schepte een vrouw in de Amerikaanse stad Tempe. Zij overleed aan de gevolgen van dit ongeluk. In eerste instantie leek de politie aan te geven dat het ongeluk niet voorkomen had kunnen worden, maar inmiddels lijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

De New York Times heeft veelzeggende informatie over de Uber-auto’s boven tafel gekregen. Zo zou de menselijke bestuurder gemiddeld eens per 21 kilometer in moeten grijpen, terwijl dat bij de auto’s van Waymo eens per 9.000 kilometer is. En laat die menselijke bestuurder nu ook nog eens afgeleid zijn, vlak voor de aanrijding.

Verder stelt de politie dat uitspraken rond het ongeluk verkeerd zijn geciteerd. De zelfrijdende auto had juist wel in staat moeten zijn om een ongeluk te voorkomen dankzij sensors en lasers die ook in het donker kunnen rondkijken.

Nog geen reacties

  1. Dat is wel de eerste vraag die bij me opkwam na het zien van de beelden. Veel high-end auto’s hebben nu al IR camera’s waardoor je in het donker veel verder vooruit kan kijken. dus dit had met vrij simpele technologie voorkomen kunnen worden zou je denken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *