Uitgever Computer Idee & Power Unlimited failliet

Uitgever Computer Idee & Power Unlimited failliet
Er is opnieuw een reus in het Nederlandse medialandschap omgevallen. Het Haarlemse HUB Uitgevers, dat veel techtitels uitgeeft, zit zonder geld.

Even voor de goede orde: HUB Uitgevers is onder meer de uitgever van Computer Idee, PCM, Power Unlimited, IGN.nl, PC–Active, Hardware.info, Vives, Androidworld.nl, ZDNET.nl, Java Magazine, Linux Magazine, Network Pro, Focus, Fotomarkt, Inbeeld, Hyped.nl, Discovery Magazine en Media Totaal. Geen onbenullige bladenexploitant dus.

De directeur van de uitgever bevestigt tegenover Tweakers dat het personeel vandaag op de hoogte is gesteld van de faillissementsaanvraag, die hoogstwaarschijnlijk morgen wordt uitgesproken. Er zal samen met de curator naar een doorstart worden gekeken. Hierbij is het nog volstrekt onduidelijk of dat voor de hele toko geldt, of enkel een aantal populaire titels. Voor de reden van het faillissement wordt een ‘weerbarstige markt‘ genoemd, evenals ‘liquiditeitsproblemen’.

Een jaar geleden reorganiseerde het bedrijf al eens. Toen ging het aantal arbeidsplaatsen van 161 naar 126. HUB zou eind 2013 haar 20-jarig bestaan vieren. Helaas…

Nog geen reacties

  1. Oh wow. Ik kan me nog herinneren dat ik in 1998 voor het eerst over Google las in een Computer Idee. Toen nog een onbekende startup dat net een miljoen had opgehaald om die lelijke zoekmachine van ze uit te breiden. Time flies.

  2. moet zeker 15 jaar geleden zijn dat ik de power unlimited in de bus kreeg bij mijn ouders. Een abbo was iets van 80 gulden meen ik. Mijn ouders vonden het duur en overdreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *