Uitschuifbare telefoon lost notch-probleem op

Auteur: , 6 Reacties
Uitschuifbare telefoon lost notch-probleem op

Wat nou notch!

De inkeping op een smartphone hebben we het afgelopen jaar veel gezien. Elke smartphonefabrikant lijkt er een eigen ontwerp voor te hebben verzonnen. Hoe minimaal ook, het is en blijft lelijk. Bij het dagelijks gebruik merk je er weinig van, maar zo los in de hand is het een niet heel fraai aanzien. Wat is de oplossing? Je wil immers een randloos scherm, maar toch de selfiecamera, de speaker om te bellen en eventuele sensoren behouden. Lenovo denkt een oplossing te hebben gevonden, een idee waar ze overigens zeker niet de eerste mee zijn.

De Chinese telefoonmaker komt met de Z5 Pro GT. De smartphone beschikt over een uitschuifbaar mechanisme. Het ontwerp is geweldig. Er zijn zeer dunne randen rondom de hele telefoon gebruikt en omdat er een schuifmechanisme is, zijn de frontcamera en luidspreker niet te zien. Je gebruikt ze alleen wanneer jij dat wil. Er is zo geen sprake van een notch, wat toch wel een verademing is in dit segment.

Uitschuifbare telefoon lost notch-probleem op

Het is niet alleen hosanna. Zo is een schuifmechanisme gevoelig. Als er bijvoorbeeld zand of stof tussenkomt, werkt het lang niet meer zo vlekkeloos. Het is ├╝berhaupt afwachten of de smartphone nog zo lekker schuift na een jaar intensief gebruik. Vanuit design oogpunt is het wel een topoplossing.

De Z5 Pro GT beschikt over 512 GB opslag en maar liefst 12 GB RAM geheugen. Onder de kap huist een Snapdragon 855 chipset. De smartphone beschikt over een 6.39-inch AMOLED display (2.340 x 1.080) met een dubbele 16 MP + 24 MP camera achter. Voor zitten 16 MP + 8 MP camera’s. Verder komt het toestel met een 3.350mAh batterij, dual nano SIM-slot, een USB-C port en een 3.5mm ingang voor oortjes.

Lenovo brengt de nieuwe Z5 Pro GT in eigen land, China, in januari op de markt voor 4.398 yuan (640 dollar). Het goedkopere model met 6 GB RAM en 128 GB opslag gaat 2.698 yuan (390 dollar) kosten.6 reacties

Oppo X, Vivo Nex, Honor Magic 2, Mi mix 3….

Even wakker worden Ruben…
@ffw88: die leeft al langer onder een steen, gezien zijn “nieuws” die hij neer post.
Oud nieuws mannen…
@gioor: @pawarana: het is wat ouder nieuws dat klopt, maar hoeveel ‘technieuws’ kun je verwachten met kerstmis? ;)
@rubenpriest: nee klopt helemaal,
Maar een zin als; “Lenovo denkt een oplossing te hebben gevonden”, is toch wel een beetje gek ofniet :P
@gioor: daar heb je gelijk in, ik heb de zin wat aangepast. Ze zijn natuurlijk niet uniek met dit idee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).