Uitzending The Grand Tour leidt tot ophef

Uitzending The Grand Tour leidt tot ophef
Zelfs het creƫren van heisa neemt The Grand Tour over van Top Gear.

De drie heren wisten in Top Gear het nieuws geregeld te halen met hun controversiƫle grappen over minderheden, landen of gewoontes. Dat Clarkson, Hammond en May hun roots niet zijn vergeten zien we wel in The Grand Tour. Want naast vele Top Gear-trekjes in de show hebben ze ook hun ik-heb-lak-aan-de-rest maatpak meegenomen.

Dit keer is het niet Jezza maar Richard Hammond die onder vuur komt te liggen. In aflevering zes van The Grand Tour maakt de 47-jarige Brit een opmerking over het eten van een ijsje als man zijnde. Volgens Hammond doe je dit als heteroseksuele man niet.

Zoals vele andere onderdelen van de show gaat het ook hier om een script. Ingestudeerde ‘grap’ of niet: op internet wordt met afschuw gereageerd op het voorval. Vele vinden de opmerking ongepast, onnodig en totaal niet grappig. Check het bewuste fragment uit de zesde aflevering op Autojunk en oordeel zelf.

Nog geen reacties

  1. Ik heb het niet gezien, maar als iemand mij een homo noemt omdat ik een ijsje eet, haal ik m’n schouders op en deepthroat ik dat raketje als een volleerde bilspiermusketier.

  2. Ik heb het gezien, de grap met dat ijsje was totaal niet grappig, zo wie zo een beetje suffe aflevering. Bespreken van kerst artikelen die iets met auto’s te maken hebben.

    Deze aflevering ging 50% over auto’s en 50% slap gezeik.

    Dat gezeik is normaal best leuk maar deze aflevering viel tegen

      • @dwersbongel:
        Het GT40 verhaal vond ik dan weer erg goed!
        Was serieuzer gebracht en met een hoop feitjes etc…
        Vond ik echt goed!
        Deed me zo wat terugdenken aan het Top Gear fragment over Ayrton Senna..
        Spijtig dat ze iets te weinig zo’n fragmenten hebben…

    • @slickrick: exact. Nietszeggende flauwe grap.
      GT begint me in totaal steeds meer tegen te vallen.en mijn verwachting was al heeeel erg laag.
      Het heeft highlights zoals de GT40, de Vulcan en zo nog een aantal WEL auto related onderdelen. Zijn er gewoon niet zo veel.

      Lijkt mij teveel op die oude top gear specials. Daarin komt het script nog irritanter tot uiting.

      Een Mazda wegen met x aantal dieren. Ja de grap is gemaak, comonnnnn on with the show. Hoe frkn lang duurde dat zeg. Heb ook echt niks geleerd van die autos.

    • @sracert: Ja fijn hĆØ, dat we als witte man weer alles kunnen zeggen. En heerlijk om iedereen die al decennia of eeuwen lang ‘achtergesteld’ worden, kunnen bestempelen als tere zieltjes.

      OT: Ik ben het zeker met Hammond eens dat volwassen kerels die aan ijsjes likken, of op hun Union fiets naar de supermarkt gaan, ernstig treurig zijn. Maar deze typering vind ik volledig onnodig.

  3. Boeie ik lik aan een ijsje als ik dat wil. Ik lach ook smakelijk om de grappen en stoor me er verder geen milliseconde aan. Stop toch eens met overal aanstoot van nemen

    • @bertorelli: ik weet nog wel dat ik vroeger wel is ging janken bij mama, en als ik toen uiteindelijk aandacht kreeg (zowel positief als negatief) kreeg ik een bepaalde gevoel van euforie, helaas komen sommige mensen daar na hun 10e levensjaar nooit meer vanaf en blijven ze verslaafd aan aandacht. Helaas zijn wij NLers daar kennelijk zeer gevoelig voor (zal wel iets met geschiedenis te maken hebben), dus zal dit nooit stoppen zolang er aandacht aan wordt besteed (bedankt @AB). šŸ˜‰

  4. IJs eten is dan ook zwaar gay, net als bananen eten. Bananen ijs is dubbel gay!

    Effe serieus, denk dat de meeste homo’s totaal geen moeite met dergelijke grappen hebben. T zal wel weer om hetzelfde links-correcte jankvolk gaan die een negerzoen ook racistisch vindt.

  5. Is een beetje hetzelfde als je zegt dat ‘mensen als Barbie uit Schevingen’ altijd voor een borstvergroting gaan.
    Het maakt dus niks uit… Paniekzaaierij

  6. Het wordt steeds normaler om grapjes te maken over minderheden, anders denkenden, anders liefhebbenden enz… niemand die zich daar nog aan stoort. So who cares?

    De mens leert niet althans de meeste niet. Als het normaal is om grapjes te maken, wordt het vanzelf normaal om te schelden en als dat normaal is wordt het vanzelf normaal om te schoppen…

    I care… als minderheid zijnde, want ik voel het.

    • @lariekoek: flikker toch op met dat aanstellerige gedoe man. Iedereen is een minderheid.

      Het word helemaal niet steeds normaler om grapjes te maken over minderheden, het word steeds normaler om je aangesproken te voelen.

      Draai je lekker om en laat die andere lekker domme dingen zeggen ipv je nutteloos beledigd voelen.

    • @lariekoek: Maar is het in dit geval niet het relativeringsvermogen wat hier belangrijk is?
      Je beledigd voelen is een keuze tenslotte, je hĆ³eft het niet aanstootgevend te vinden.

      Bovendien spreekt Jeremy het tegen, ik weet dat het allemaal gescripte crap is, maar toch.

    • @lariekoek:

      Ach hou op. Iedereen is minderheid. Ik als blanke Nederlandse man doe het per definitie al fout. Want ik sta niet 24/7 op op straat te vechten voor mijn allochtone medemens, dus ik ben racist. Daarnaast ben ik sowieso slavendrijver, want het is mij schuld dat dat er ongeveer 200 jaar voor mijn geboorte aan slavenhandel gedaan werd. En ik ben persoonlijk verantwoordelijk voor de inkomensongelijkheid tov vrouwen en hun lagere voorkomen in topfunctie. Dat ik amper rechten heb als het gaat om ouderschapsverlof en voogdij moet ik vooral mijn bek over houden.

      Daarnaast behoor ik ook nog tot de minderheden student (luie uitvreter), motorrijder (asociaal tuig) en flevolander (stomme boeren), woon ik nu in Twente (eveneens domme boeren) en eet ik vlees (vieze moordenaar). Dan hoef ik over mijn interpretatie van het sinterklaasfeest nog niet te beginnen.

      Er is maar 1 grote meerderheid tegenwoordig. De slachtoffers. Alles en iedereen is kwaadaardig en heeft het op ze gemunt. Alles is persoonlijk bedoelt, huil vooral overal over en nuanceren moeten alleen die anderen. Pfffff

      • @timberleek: je hebt gelijk. Ik zal ophouden.
        Ik wist niet dat boeren uit Twente ook gediscrimineerd worden. Wat enorm kortzichtig van mij. En dat spijt me voor jou. Wat moet jij het, net als ik, enkel omdat ik als man met een man getrouwd ben, moeilijk hebben, wanneer je gewoon over straat loopt en je nagekeken wordt en later nageroepen wordt( boerenlul of zoiets), om vervolgens een stomp op je muil te krijgen enkel en alleen omdat je een boer bent. Mijn diepste medeleven. Ik zal er zijn wanneer jij er over wil praten en je wel serieus genomen wil voelen.

        • @lariekoek: ik ben ook een “boer”, uit Friesland. Als ik met mijn familie door de stad loop worden we ook nagekeken en worden er ook opmerkingen gemaakt. Dat is heeft niks met discriminatie te maken, dat zijn pesterijen omdat wij anders zijn. Als jij als homo nagekeken word of zelfs klappen krijgt dan is dat ook geen discriminatie. Het is walgelijk dat dat gebeurt, dat wel.

      • @timberleek: dat is ook de tijdsgeest van nu, dat als er ergens een heikel thema wordt aangesproken dat er dan een “boze witte man” opduikt die over van alles en nog wat ontevreden is maar over het bediscussiĆ«ren thema eigenlijk niets zinnigs heeft bij te dragen. Die rol speel je met verve.

  7. Tja, als je anderen moet gaan beledigen om grapjes te maken dan zegt dat meer iets over jezelf. De echt goede grappen gaan namelijk altijd ten koste van jezelf, slechte grappen gaan altijd ten koste van iemand anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *