Ultieme wanhoopspoging om Google Allo te redden

Falende chatdienst Google Allo
Houdt de impopulaire chatdienst stand door dit nieuwe handigheidje?

Het is bijna een jaar geleden dat Google Allo het levenslicht zag. De berichtendienst onderscheidt zich door de implementatie van Google’s zoekmachine en slimme A.I. die aanwezig is. Hoewel het project van tevoren best wel groots werd aangekondigd, blijkt er een jaar verder toch niet zoveel behoefte te zijn aan nóg een chat-app. Vandaar dat Google nog een nieuwe feature introduceert.

Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om Google Allo te gebruiken via het web. De webversie vereist dat je eerst inlogt via je smartphone, waarna het speciale chatvenster zich opent op je beeldscherm. De webversie is echter alleen te gebruiken via Google Chrome.

Alsof dat nog niet beperkend genoeg is, kunnen iPhone gebruikers nog geen gebruik maken van de webversie. Wanneer hier verandering in komt, is nog niet bekend. In tegenstelling tot Hangouts moet je smartphone constant verbonden blijven met het internet, aangezien al het chat-verkeer gekoppeld is aan jouw telefoonnummer en dus smartphone.

Buiten de inbegrepen gifjes, stickers en dergelijken lijkt de webversie van Google Allo erg veel op die van WhatsApp. Hoewel het chatplatform van Google zeker nog niet verloren is gegaan, is de kans dat er op de korte termijn een chat-app WhatsApp van de troon stoot als meest gebruikte app summier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *