Ultra Game Boy: Al het goede van de Game Boy en meer!

Auteur: , Geen reacties
Ultra Game Boy is ultra vet!

Nintendo is echter NIET betrokken bij deze epische reboot.

Aah, de Game Boy. Er zullen weinig millennials zijn die vroeger in het bezit waren van een (toen revolutionaire) handheld console en daar geen warme gevoelens bij krijgen. Hyperkin, een bekende consolemaker, onthult op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een geheel geüpdatete versie van het pareltje. Al het goede van de prachtige console, maar dan met hedendaagse snufjes.

Vroeger zat ik uren achterin de auto Pokémon te spelen, maar mijn grootste vijand was de nacht. Wanneer de zon onder was zag je geen ene moer meer op je Game Boy (Color) en waren lantaarnpalen de enige sporadische hulp bij het vangen van de tofste monstertjes. Na 28 jaar komt er dan eindelijk een ‘remake’ van de gadget, de Ultra Game Boy! Uiteraard met backlit LCD-scherm zodat je ook in het donker kunt gamen, zo stelt Gizmodo. De melancholische gebruiker kan overigens de achterverlichting uitzetten voor de echte retro-feel.

Dat is daarentegen niet de enige reden waarom het toestel de titel ‘Ultra’ verdient, want je hoeft nu ook geen dertien pakjes AA-batterijen meer mee te nemen op vakantie. De met een USB-kabel oplaadbare Ultra Game Boy gaat namelijk volgens het bedrijf zo’n 6 uur mee.

Naast al die nieuwe features draait het bij de reboot van de Game Boy natuurlijk maar om één ding: de klassiekers weer spelen. Hyperkin bevestigde al dat het apparaat – nu met aluminium casing – alle oude Game Boy cartridges afspeelt, of ook Game Boy Color-spellen worden ondersteund is echter nog niet zeker. Hoe dan ook, de gadget voor liefhebbers moet in de zomer van dit jaar uitkomen. Het toestel zal – niet schrikken – rond de €100,- euro gaan kosten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de originele spellen die op Marktplaats ineens tien keer zo duur zullen worden.

In de tussentijd gaan er ook nog geruchten de rondte dat Nintendo aan een eigen reboot van de Game Boy Classic werkt. Als ik de CEO van het Japanse bedrijf was, zou ik dan wel opschieten. Tot die tijd lees je hier hoe je (als je nog een oude Game Boy hebt) door middel van een SD-kaartje alle games gratis kunt spelen. Oh, en voor de chiptune-muzikanten onder ons: de Ultra Game Boy is tevens geoptimaliseerd voor het maken van deze retro muziekstijl.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).