Uniek HTC vlaggenschip bij voorbaat kansloos

HTC vlaggenschip mist iets
Op de verkeerde manier afkijken bij je concurrenten doe je zo.

Enkele weken geleden lekte een nieuwe video uit van de HTC U (ook wel Ocean genoemd), het te verschijnen vlaggenschip van de Taiwanese smartphonefabrikant voor 2017. Waar professioneel ‘leaker’ Evan Blass al aardig wat info wist te vermelden over het toestel, doet ROM-ontwikkelaar en eveneens gewaardeerd leaker LlabTooFeR nog een duit in het zakje.

Helaas voor de HTC-fans onder ons zijn de nieuwe gelekte specificaties niet om over naar huis te schrijven. Het bedrijf lijkt niet geleerd te hebben van het nu al geflopte toestel, de HTC U Ultra. Het veel te dure apparaat is op de markt verschenen met matige specs en geen audiojack (erg onhandig zoals we zien bij de laatste generatie iPhones), een nog steeds onbegrijpelijk besluit.

Daarnaast beschikt het toestel over ‘slechts’ een IP57 rating, wat neerkomt op een lichte water- (tot 1 meter) en stofbestendigheid. Ter vergelijking: zowel de Galaxy S8 als de LG G6 beschikken over een IP68 certificatie, wat betekent dat de toestellen het tot anderhalve meter diep in het water zo’n 30 minuten volhouden en volledig stofbestendig.

HTC U

Al deze minpunten maken het toestel nu al zo goed als kansloos tegen andere vlaggenschepen van 2017. Dat is jammer, aangezien een unieke navigatiebalk aan de zijkant, een 5,5 inch QHD-scherm, Snapdragon 835-chipset, Android Nougat én een dualsim-mogelijkheid voor de rest nog niet zo gek klinkt. Misschien dat het toestel via een lage adviesprijs nog wat zieltjes weet te winnen, maar HTC kennende

Eén reactie

  1. Tja HTC stopte met het maken van interessante telefoons nadat Google na de Nexus One geen telefoons meer bij de Taiwanese fabrikant liet maken. Elle opvolger van de Nexus One / HTC Desire was óf te duur voor wat -ie bood, óf te duur in vergelijking met de concurrentie óf blonk uit in matige tot slechte support.

    En nu ze de Pixel telefoons voor Google mochten produceren, blijken ook deze toestellen telkens weer allerlei lastig op te lossen bugs te bevatten. Ik zou er m’n geld niet meer in willen stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *