Omzet Pokémon GO schiet door het plafond

Auteur: , Geen reacties
Pokemon GO statistieken

Ook het totaal aantal downloads en andere statistieken zijn verbazingwekkend.

Vanwege het eenjarig bestaan van Pokémon GO pakt Niantic flink uit. Het bedrijf achter het razend indrukwekkende succes van Pokémon GO geeft onder andere een speciaal feest in Chicago en andere grote steden. Ook is er in de nieuwe spel-update een shiny Pokémon te vinden. De populariteit van de game is terug te vinden in de financiële cijfertjes.

In het jaar van bestaan heeft Pokémon GO namelijk meer dan een miljard euro omzet weten te vergaren volgens Apptopia (via VentureBeat). Ook meldt het bedrijf dat het spel maar liefst 752 miljoen keer gedownload is op een Android- of iOS-toestel.

Iets minder zijn de cijfers rondom het huidige gebruik. Zo zijn er naar verluidt ‘slechts’ 60 miljoen mensen geweest in juni die Pokémon GO openden deze maand, waarvan 20 procent minstens één keer per dag. Ter vergelijking: in mei waren dit er 100 miljoen.

Verder weet Apptopia te melden dat 57,4 procent van de spelers mannelijk is, en de fans voor 38 procent bestaan uit millenials (19 tot 34 jaar). Toch weet het spel ook voldoende jonge spelers te trekken, aangezien 32,5 procent van de spelers 18 jaar of jonger zijn. We zijn benieuwd of de zomerupdate de populariteit van Pokémon GO weer kan laten stijgen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).