Universiteit van Nederland scoort 3 miljoen views

Universiteit van Nederland scoort 3 miljoen views
De Universiteit van Nederland, een online vergaarbak voor gratis videocolleges, heeft in drie maanden tijd drie miljoen views weten te genereren.

Het nieuwe initiatief van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn (een stichting waar ze naar eigen zeggen geen f#ck mee verdienen) zet iedere werkdag een college van zo’n 15 minuten online. Inleidende stukjes waarbij voorkennis niet nodig is. Ze worden gegeven in de Amsterdamse club AIR, omdat ze saaie collegezalen wilde vermijden, en met het tientje entreegeld betalen ze de huur.

Ze hebben “de beste hoogleraren van Nederland” verzameld. Elke hoogleraar geeft vijf colleges van een kwartier. Onder de docenten bevinden zich bekende namen als Bas Haring en Barbara Baarsma, maar vooral professoren waar het grote publiek nog nooit van gehoord heeft.

De colleges worden weergegeven op YouTube, Dumpert en Ziggo zendt de colleges een paar keer per dag uit op een digitaal kanaal. Over hoe colleges als ‘Gaat je geheugen kapot, als je teveel voor je computer hangt?’ en ‘Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert?’ worden geconsumeerd geeft de Uni de volgende cijfers:

  • 59% kijkt via een computer
  • 22% kijkt via tablet
  • 16% kijkt via mobiele telefoon

[gv data=”BmlznJkvi5w”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *