UPC begint met gratis wifispots in Nederland


Ziggo biedt al een tijdje gratis wifi aan in delen van Nederland, nu sluit ook UPC zich aan bij de uitrol van WiFi-hotspots. Vanaf aanstaande maandag kun je er op inloggen.

Begin 2014 500.000 wifispots

UPC start dan officieel met de introductie van UPC WifiSpots in haar verzorgingsgebied. Niet alle UPC-klanten zijn meteen gedekt, want de uitrol verloopt in fases. In eerste instantie komen wifispots beschikbaar in de huidige testgemeente Zutphen. Vervolgens zijn de provincies Flevoland en Friesland aan de beurt, waarna de overige provincies volgen. UPC verwacht de dienst in de eerste maanden van 2014 op ruim 500.000 internetmodems aan te kunnen bieden.

3 Mbps

Wat dit betekent voor UPC-klanten? Wel, je stelt je modem open voor een publiek kanaal, waar maximaal vijf gasten tegelijkertijd gebruik kunnen maken en zo een internetverbinding van maximaal van 3 Mbps hebben. Hierdoor heb je begin 2014 op meer dan 500.000 plekken gratis toegang tot draadloos internet, zonder dat er wachtwoorden gedeeld hoeven te worden met andere UPC internetklanten.

UPC zegt dat het wifi-netwerk geheel gescheiden is van het wifi-signaal voor privégebruik. “Dat maakt de dienst veilig.” aldus de kabelaar. Ook claimen ze dat er geen waarneembare invloed van het publieke wifi-netwerk op de internetsnelheid van de aanbiedende klant.

Uitzetten

UPC zet deze wifi-functionaliteit op afstand op de draadloze modems aan, maar als je als sceptische en privacyminnende burger helemaal geen zin hebt om je internet te delen, dan kun je je eenvoudig afmelden via je persoonlijke UPC-pagina. Het nadeel: je kunt dan zelf ook geen gebruik maken van de wifispots van anderen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *