UPC gaat je uploadsnelheid gratis verdubbelen

UPC gaat je uploadsnelheid gratis verdubbelen
Moar speed! In een poging meer in pas te lopen met de concurrentie zal internetprovider UPC de uploadsnelheid van haar internetpakketten verdubbelen.

Dat heeft de kabelaar vandaag bekend gemaakt. De implementatie van de snelheidsverhoging wordt in de komende weken uitgerold, door bootfiles naar de UPC-modems van klanten te sturen. Aan de downloadsnelheid wordt -voorlopig- niets gewijzigd.

De verdubbeling zorgt ervoor dat de uploadsnelheid altijd een tiende bedraagt van de downloadsnelheid. Zie de tabel hieronder voor de oude en nieuwe verhoudingen. Aan de prijzen van UPC’s internetpakketten verdwijnt voorlopig niets.

InternetpakketOude uploadsnelheidNieuwe uploadsnelheidMaandprijs
50 Mb/s internet2,5 Mb/s5 Mb/s€36,50
120 Mb/s download 6 Mb/s upload 12 Mb/s€44
200 Mb/s download 10 Mb/s upload 20 Mb/s€54

Onlangs verhoogde Ziggo ook de internetsnelheid. Toen ging het ook om de downloadsnelheid.

Nog geen reacties

  1. UPC heeft jarenlang in een groot deel van Nederland vrijwel een monopoliepositie gehad met breedband internet. Service en kwaliteit was daardoor vaak beroerd. Klachten werden niet verholpen en klanten stelselmatig voorgelogen. Ik juich de komst van glasvezel internet en de vele aanbieders hiervan dan ook toe. Dikke doei UPC!

  2. Nou nou….. 50Mb/s download en maar liefst 5 Mb/’s upload…3 jaar geleden had ik met m’n glasvezel aansluiting al 50Mb/s UP- én Download….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *