UPC laat Nederlanders overal ter wereld internetten

UPC laat klanten overal ter wereld internetten
Ben je klant van UPC, dan kun je volgend jaar losgaan op het internet in het buitenland. UPC klanten krijgen dan namelijk toegang tot een groot aantal wifi-hotspots in meerdere landen.

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft een deal gesloten met de Amerikaanse provider Comcast. Zij hebben namelijk toegang tot drie miljoen wifi-netwerken, dankzij de routers van klanten. Zij hoeven daar overigens niets voor te doen, want deze routers werken op dezelfde manier als die van UPC zelf. Daarnaast heeft Liberty Global zelf nog eens hotspots in Belgie, Ierland, Polen en Zwitserland.

Helemaal uniek is de dienst van UPC overigens niet, want ook KPN laat klanten in het buitenland gebruik maken van wifi-hotspots. Zij werken daarvoor samen met Fon, een bedrijf dat ook over miljoenen hotspots beschikt. Daarnaast begon Ziggo vorig jaar met het uitbreiden van zijn wifi-hotspots via de routers van klanten.

Eén reactie

  1. gebruik UPC wifi spots al best lang, maar kan niet zeggen dat ik nou zo 1,2,3 een goeie verbinding heb. dat ging echt met googlen…

    verder ontzetten tevreden, hoop dat UPC blijft groeien 🙂

    (maar qua internet mag Google Fiber opschieten! jaloerse gevoelens jegens amerikanen moet weg!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *