UPC start met wifi-netwerk in Zutphen

UPC
Op 1 juli start UPC in Zutphen met het testen van een wifi-netwerk voor haar internetklanten.

UPC zet op die datum de publieke wifi-functionaliteit op haar draadloze modems in Zutphen aan. Internetklanten van UPC uit de gemeente kunnen dan eenvoudig en veilig via dit wifi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, bijvoorbeeld wanneer zij bij elkaar op bezoek zijn. Zutphen is gekozen vanwege het grote aantal klanten dat daar beschikt over een draadloos modem van UPC. De test zal zich met name richten op de gebruikservaring en de technische werking van het wifi-netwerk. De resultaten gebruikt UPC uiteindelijk om de dienst in heel haar verzorgingsgebied aan te kunnen bieden.

Nadat klanten het registratieproces voor de dienst hebben doorlopen en zij hun mobiele apparaten hebben ingesteld, kiezen deze het wifi-netwerk van UPC wanneer dit beschikbaar is. Aangezien de dienst zonder extra kosten wordt aangeboden, kunnen gebruikers zo besparen op hun databundel voor smartphone of tablet. Internetklanten van UPC hoeven met deze dienst niet langer hun eigen wachtwoorden te delen om anderen draadloos toegang te bieden tot het internet.

Het wifi-netwerk is gescheiden van het wifi-signaal voor privégebruik. Op één modem kunnen tot drie gasten tegelijkertijd inloggen. Er zou geen waarneembare invloed zijn op de internetsnelheid van de aanbiedende klant. Klanten die de dienst liever niet aan hun gasten willen aanbieden, kunnen hun modem afmelden.

Ook Ziggo en T-Mobile zijn gestart met soortgelijke wifi netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *