UPC stelt Fair Use Policy in voor internet

Can UPC it?
Download u vijf keer meer dan de gemiddelde UPC-gebruiker? Dan heeft u straks een probleem.

Excessief gebruik

Klanten met een excessief verbruik zorgen voor een hoge capaciteitsbelasting op het netwerk, zo laat de kabelaar op een forumdraadje van Chelloo weten. Hierdoor zullen nieuwe klanten of huidige die hun abonnement wijzigen dan wel verlengen met restricties worden opgezadeld. UPC zegt echter dat de meeste klanten er niets van zullen merken.

Volgens de richtlijnen van deze Fair Use Policy kunnen we maatregelen nemen bij excessief en/of oneigenlijk gebruik. Het grootste gedeelte van onze klanten zal hier niets van merken. Klanten met een excessief verbruik zorgen voor een hoge capaciteitsbelasting op ons netwerk. We willen voorkomen dat klanten hinder ondervinden van veelverbruikers.

Wettelijk toegestane maatregelen

De maatregelen die UPC zal nemen variëren van met terugwerkende kracht extra kosten in rekening brengen, het abonnement wijzigen naar een lagere snelheid, en “eventuele andere wettelijk toegestane maatregelen”. Wat dat ook moge zijn. Wel zal UPC klanten eerst op de hoogste stellen middels een waarschuwing, zodat men de mogelijkheid heeft het dataverbruik aan te passen.

De stoere taal van UPC is één ding, maar het zou fijn zijn als ze informatie geven over wát nu precies de gemiddelden zijn voor down- en uploaden. Dit laat het bedrijf nu in het midden waardoor niemand weet wanneer ze de klos zijn. Blijkbaar moest die snelheidsverhoging van 120 naar 200Mbit/s ergens mee gecompenseerd worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *