‘UPC verhoogt internetsnelheid van 120 naar 200Mbit/s’

'UPC verhoogt internetsnelheid van 120 naar 200Mbit/s'
Internetprovider en kabeldienstaanbieder UPC zou de snelheid van het snelste internetpakket een flink stuk omhoog willen gooien.

Vanaf 3 april zou de nieuwe topsnelheid bij UPC op 200Mbit per seconde komen te liggen. Dit wist Tweakers te achterhalen uit een nieuwsbrief aan UPC-dealers. Hierin staat:

Op donderdag 21 maart heeft UPC een nieuwe speedtest geïntroduceerd op upc.nl. De test heeft een nieuw uiterlijk en een verbeterde prestaties. De nieuwe speedtest kan beter omgaan met hogere snelheden en daarmee lopen we vooruit op de nieuwe internetsnelheden die per 3 april geïntroduceerd gaan worden. Eind volgende week vindt nog een kleine verandering plaats (…) de snelheidsmeter gaat dan tot 200 Mb. Aan de werking van de speedtest verandert verder niets.

UPC heeft al eens laten weten dat haar eurodocsis 3-technologie en het kabelnetwerk snelheden tot 200 Mbit/s kunnen halen, maar bevestigen dat de snelheid daadwerkelijk zo hoog komt te liggen, dat doen ze nog niet. Wel staat er voor woensdagochtend 27 maart een persconferentie gepland waar de upgrade mogelijk uit de doeken wordt gedaan.

Ondertussen blijft de mening op fora: zelfs 120 Mbit/s wordt vaak tot nooit gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *