Update: Alle geruchten Nokia 9 blijken waar

Auteur: , Geen reacties
Deze copper-editie van de Nokia 8 is.... meh

Dit is wat we nu nagenoeg zeker weten over de Nokia 9.

Hoewel de Nokia 8 slechts een paar maanden uit is, wordt er de laatste tijd vooral veel gespeculeerd over de aankomende Nokia 9 van de Finse smartphonemaker. De nu al verwijderde documenten van het Amerikaanse overheidsorgaan de FCC (Federal Communications Commission) lijken alle geruchten te bevestigen. Dit is wat we (nu nagenoeg zeker) weten over de Nokia 9.

De specs van de aankomende Nokia zijn niet baanbrekend, al maakt de lage prijs in combinatie met veel opslagruimte van bijvoorbeeld de Nokia 8 het een zeer waardige keuze. Volgens Slashleaks, dat de documenten nog heeft kunnen zien, krijgt het nog niet aangekondigde toestel onder andere een Snapdragon 835-processor, een 3250 mAh batterij en een 5,5″ OLED-display, dat door LG geproduceerd zal worden.

Dat scherm zal een verhouding van 16:9 hanteren, wat een hoop geruchten rondom een verhouding van 18:9 de kop in moet drukken. Daarnaast krijgt de Nokia 9 hoogstwaarschijnlijk maar liefst 128 GB interne opslagcapaciteit en zal het toestel draaien op Android 8.0 Oreo. Over het werkgeheugen wordt in de publicatie van de FCC niets bekend gemaakt.

De casing, die al in juli lekte, wordt inderdaad uitgerust met een dubbele camera (12 en 13 megapixel) en de frontcamera zal 5 MP zijn. Ook lijkt alles ernaar te wijzen dat ook Nokia inderdaad Galaxy S8-achtige gebogen schermranden gaat produceren.

Tot slot staat er in de documenten niets over een mogelijke release datum, al wordt de Nokia 9 ergens in 2018 verwacht. Check tot die tijd of de Nokia 8 inderdaad zo onverwoestbaar is als zijn neefje uit het begin van deze eeuw.

Foto Nokia 9 @Flickr/Tinh tế PhotoEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).