Update: ‘Apple heeft niet genoeg vervangende batterijen’

Auteur: , Geen reacties
Even wachten met dat gepulk!

De iPhone 6 Plus zou voorlopig niet gerepareerd kunnen worden.

Apple-gate lijkt nog een staartje te krijgen, nu MacRumors stelt dat ze interne documenten in handen hebben over een tekort aan vervangende batterijen. De rechtszaken stromen binnen bij het bedrijf uit Silicon Valley, maar zoals het ernaar uitziet kan Apple voorlopig niet veel rechtzetten.

Over de hele wereld schreeuwen belangenorganisaties en particulieren moord en brand, maar tegelijkertijd lijkt Apple met de handen in het haar te zitten. Nadat het miljardenbedrijf toegaf niet transparant te zijn geweest over de vertragende update, werd de vervanging van een accu goedkoper gemaakt. iPhone 6 Plus-eigenaren hebben daarentegen voorlopig pech.

In eerste instantie zullen de accu’s van dat model in de Verenigde Staten niet voor maart, begin april vervangen kunnen worden. Daarnaast geldt er een verlengde wachttijd op accu’s voor de iPhone 6 en 6s Plus (zo’n twee weken). Tot slot stelt Apple in het interne bericht dat accu’s van alle andere getroffen modellen zonder extra levertijd vervangen moeten worden in de meeste landen. ‘In de meeste landen’…

Het bedrijf voegt daaraan toe dat gebruikers in bepaalde regio’s waaronder het Midden-Oosten, Afrika, Latijns Amerika, Rusland en Turkije mogelijk vertraging mogen verwachten. Dat zijn een hoop gigantische regio’s. Ook lijkt Apple (zelfs in interne berichten) vaag te blijven over de grootte van het probleem. Gebruikers die een getroffen toestel hebben, kunnen er ook in Nederland dus niet met zekerheid vanuit gaan dat hun batterij snel vervangen zal worden.

Foto @Michael Sheehan/HighTechDadEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).