Update: Coincheck zal honderden miljoenen compenseren na hack

Auteur: , Geen reacties
Meer zoiets als: Coins niet gecheckt! hahahaha

Het bedrijf moet met de billen bloot nadat het onhandig omging met de cryptomunten van hun klanten.

De grootste cryptocurrency-hack ooit heeft een hoop mensen een zeer bittere boodschap doen verwerken. Maar liefst 260.000 gebruikers van de handelsplaats werden namelijk ineens een stukje armer. Het Japanse Coincheck verloor door de hack namelijk zo’n 430 miljoen euro aan kapitaal. Het bedrijf gaat daarentegen uit eigen zak hun klanten (grotendeels) compenseren.

Dat melden de Japanners in een persbericht. Hoewel het miljardenbedrijf nog niet over exacte bedragen heeft gesproken, ziet het ernaar uit dat 46,4 miljard yen – zo’n 80 procent van de gestolen 58 miljard yen – zal worden terugbetaald aan de getroffen klanten.

Er is tevens meer informatie naar buiten gekomen over de toedracht van de hack. Althans, het is nog steeds een volledig raadsel hoe de criminelen in het systeem hebben kunnen komen, maar wel lijkt het erop dat de hack überhaupt mogelijk was door nalatigheid van het bedrijf zelf. Volgens topman Koichiro Wada waren de virtuele munten namelijk niet opgeslagen in een zogenoemde ‘cold wallet’, maar juist in een ‘hot wallet’, een virtuele wallet die verbonden is met het internet.

Het is geen gunstige set-up om zoveel virtuele munten in een met internet verbonden opslagplaats te stallen, maar dat moest volgens het bedrijf wel omdat er te weinig mensen in dienst waren die wisten hoe ze met dergelijke wallets moesten omgaan. Ook zouden er technische moeilijkheden zijn omtrent de ‘cold wallet’. Hoewel ik het bedrijf in eerste instantie redelijk sympathiek vond (omdat ze uit eigen zak de slachtoffers terugbetalen) lijkt het er helaas op dat het voorval überhaupt nooit plaats had mogen vinden.

Maar goed, dat is achteraf, hè. Nou ja, de Japanse financiële waakhond (FSA) heeft meer dan 30 bedrijven – waaronder Coincheck – al formele waarschuwingen gestuurd vanwege de (cyber-)risico’s die spelen bij het handelen in cryptocurrency. Ouch!

Ben je na deze gigantische terugslag voor cryptocurrency nog steeds geïnteresseerd in de nieuwe vorm van valuta? Let dan in elk geval op nep-wallets die ransomware installeren op je pc. Ook zijn er genoeg platformen – waaronder BitConnect – die zomaar op zwart kunnen gaan waardoor je je geld kwijtraakt. Kortom, lees eerst onze beginners guide over het kopen van cryptocurrency voordat je je handen brandt aan schimmige partijen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).