Update: iOS 11 toch niet zo snel geadopteerd als gedacht

Auteur: , Geen reacties
iOS 11 wordt snel geadopteerd, maar niet zo snel als gedacht

Talloze bugs zouden het adoptieproces vertragen.


Foto @iPhoneDigital/Flickr

Volgens nieuwe cijfers van Apple zelf gaat de adoptie van het nieuwste besturingssysteem iOS 11 niet zo snel als gedacht. Dit spreekt een eerder bericht van Apparata direct tegen. iOS 11 wordt dus niet massaal gedownload, maar het gaat altijd nog sneller dan de tergend langzame adoptie van Android Oreo.

Volgens recente cijfers (6 november) van Apple is iOS 11 ‘slechts’ op 52% van iOS-toestellen ge├»nstalleerd. Zo’n 38% gebruikt nog iOS 10 en de overige 10% gebruikt een nog oudere versie van Apple’s besturingssysteem. De adoptie van iOS 10 ging overigens absurd snel, met een percentage van bijna 80% van de iOS-gebruikers dat binnen een half jaar van het nieuwste besturingssysteem gebruikmaakte. Dat had waarschijnlijk te maken met de release van de iPhone 7.

Ter vergelijking zou iOS 9 volgens TheVerge binnen hetzelfde tijdsbestek door 67% van de gebruiker zijn gedownload, terwijl iOS 10 door zo’n 60% werd geadopteerd binnen de eerste maanden.

Nu, de reden voor het lage adoptiecijfer laat Apple achterwege, al kunnen we zelf gemakkelijk redeneren waarom veel iPhone-gebruikers nog even wachten met het downloaden van het nieuwste besturingssysteem. Zo maakte iOS 11 tot recentelijk gehakt van je accu en zorgde een absurde bug ervoor dat je de letter ‘i’ niet kon gebruiken. Kortom, iOS 11 werd geteisterd door bugs.

Ben jij al overgestapt op iOS 11? Laat het weten in de comments. Als Android-gebruiker zijn we uiteraard ook benieuwd of je Oreo al hebt geïnstalleerd. Ondertussen kun je in dit artikel vinden welke privacy-instellingen je moet aanpassen bij de overstap naar iOS 11. Ook testte een YouTuber of iOS 11 eigenlijk sneller is dan iOS 10. De resultaten vind je hier.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).