Update iOS 13.1 al uitgerold. Dit valt op aan de update…

Auteur: , 3 Reacties
ios-13-upgrade-ios-13-1

Even snel als noodzakelijk binnen een week na iOS 13.

Nog geen week geleden, namelijk vorige week donderdag, rolde Apple iOS 13 uit. Hoewel deze update veel nieuws bracht bleken er ook nog veel aangekondigde toepassingen niet aanwezig. Daarnaast was er sprake van een aantal vervelende bugs. Nu wist men al eerder dat Apple iets probeerde te verbergen, maar dat we update iOS 13.1 al binnen een week konden installeren is toch opmerkelijk.

De nieuwste update verhelpt vooral belangrijke bugs. Zo klaagden gebruikers na het installeren van iOS 13 over ‘bevroren’ schermen en crashende Apps. Daarnaast valt op hoe slecht iOS 13 eigenlijk was, want met de nieuwe update werden ook bugs opgelost die te maken hadden met: het mail-programma, Siri, dat niet werkte bij gebruik van CarPlay, verkeerde iconen op apps en inlogproblemen.

Daarnaast waren er problemen met het locatie delen. Gebruikers die dit niet wilden constateerden dat de permanente weigering van toestemming automatisch omgezet werd in ‘ask next time’. Andere gebruikers, die hun locatie juist met een kaart wilde delen, liepen ook tegen problemen aan. Ook deze bugs lijken opgelost. Daarnaast dicht iOS 13.1 de mogelijkheid om via Siri ongewenst naar de contactpersonen van jouw gesprekspartner te gaan om die gegevens in te zien en te kopiëren.

Naast alle bug fixes zijn er ook veel nieuwe toepassingen geïnstalleerd. Zo kun je jouw geschatte tijd van aankomst delen met contactpersonen. Ook kun je in combinatie met Apple Music standaard de songteksten bij een liedje oproepen. Door de auto-scroll functie tover je jouw iPhone gelijk om tot een mobiele karaoke-studio. Inmiddels spelen ook grote ontwikkelaars in op de mogelijkheden van iOS 13.1. Zo ontwikkelde Google verbeteringen aan Hang-outs.

Tot slot zijn er voor de verschillende types iPhone ook nog specifieke verbeteringen in de update verwerkt. Kortom, alle reden om de update te installeren en jouw iPhone opnieuw te leren kennen.3 reacties

Werd tijd, zoals gewoonlijk weer vreselijk veel bugs bij een IOS release.
Het is al jaren zo …
@turbobrick: zegt iemand zonder iPhone , bij mij werkte iOS zonder problemen , alsof er in Android nooit bugs zitten !
@gorre: Hoezo geen iphone ? Hoe weet jij dat nou …
Heb al Ipads sinds de aller eerste Ipad en dus ERG VEEL IOS ervaring, en heb sinds een paar maanden een Iphone SE van het werk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).