Update maakt van Xbox One de ideale piraterijmachine

Media-player-Xbox-One
Een nieuwe mediaspeler voor de Xbox One maakt de console in één klap een ideale machine om je illegaal gedownloade films op te bekijken.

Tijdens de Gamescom in het Duitse Keulen werd een losse videospeler aangekondigd voor de Xbox One, een functie waar fans al sinds de onthulling van de console om vragen. De aankomende update voor het dashboard voegt deze uitgebreide videofuncties toe.

De speler herkent video’s vanaf een USB-stick, of ze kunnen van een thuisnetwerk gehaald worden. Dit betekent concreet dat gebruikers nu films, muziek en series zo van hun PC naar hun console over kunnen zetten. Omdat Microsoft het aantal ondersteunende videoformaten flink heeft uitgebreid, ontstaat er een paradijs voor de internetpiraat.

Vrijwel alle bekende formaten die op sites als The Piratebay aangeboden worden, leest de Xbox One zonder probleem. DivX, Xvids, MKVs, en zelfs animated GIFs, de nieuwe gamingconsole van Microsoft draait er zijn hand niet voor om. Zodra de Xbox One (eindelijk) op 5 september in Nederland in de winkels ligt, kunnen we nog voor het einde van het jaar met de nieuwe videospeler aan de slag. Bekijk hieronder een video om een snelle demo ervan te zien.

[gv data=”qe28yty02SI”][/gv]

6 reacties

  1. Vrijwel iedere smart tv kan dit tegenwoordig. Maargoed ik vind XBMC nog altijd een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan een lijst met dlna zut zonder subtitle support. Als er wel subtitle support in zit dan nog heb je niet de automatische download mogelijkheid zoals xbmc dat heeft. Ideaal voor anime. Maargoed wellicht dat ik nog een keer xb1 haal voor de games.

  2. Microsoft neemt extreme maatregelen om gamers aan te spreken.
    Ik wacht nu Sony’s reactie af. Zullen ze ook meteen met een antwoord komen?

    • @AutomotiveDesigner: Sony is een filmproducent, ik denk niet dat die zo gek zijn dat ze illegale downloaders nog beter in staat willen stellen om gedownloade films te kijken. Ik gok dat sony eerder de concurrentie aan gaat op het gebied van legale streaming diensten etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *